Активатор за жива (алкална - водородна) и мъртва вода с титаниев електрод

 

Какво е активирана, жива вода - водородна вода ?

Активираната вода, получавана чрез електролиза, е вода, която придобива съвършено нови свойства и се превръща в ефективно действуващо, екологически чисто средство за профилактика при редица болести. Областите на приложение на активираната вода непрекъснато се увеличават, а хората я наричат “жива” и “мъртва” вода.

Активираната вода е позната в различни страни като Германия, Полша, Индия, Израел и България, а в Япония /която произвежда над 100 000 брой активатори годишно/ и Узбекистан, активираната вода официално се признава и използва за лечебни цели.

Отдавна е известно, че активираната вода не е токсична и не е опасна, както за външна така и за вътрешна употреба.

Професор Санетака Ширахата, от Университета  за генетични изследователски технологии: ‘’Аз анализирах водата и открих, че концентрацията на ‘активен водород’ в нея е твърде висока’’. Обикновено водорода съществува, като водородни молекули, съдържащи два водородни атома (Н) и често рушаща се връзка между тях.

Според проф. Ширахата, водородът много рядко съществува като атомен водород. Атомният водород се нарича активен водород и активираната вода съдържа няколко пъти повече активен водород от обикновената вода. Какъв е ефекта от активният водород върху човешкото тяло? Проф. Санетака Ширахата: ‘’ В последно време активният водород е ефективен при предпазването и въздействието на различни болести.’’ Богатството на активен водород може да бъде доставено изкуствено чрез електролитно намаляване на материята и се нарича електролитно намалена материя. Тя има голям ефект при въздействието на много видове болести, казва проф. Ширахата. В болница Койа, Япония използват електролитно намаление на материята като част от лечението повече от 10 години.

Пиенето на няколко литра на ден от водата, намалена електролитно, увеличава лечебния ефект. Др. Минеори Кавамура, управител на болницата в Койа: ‘’Пиенето на електролитно намалена вода понякога позволява на пациентите да прекъснат лечението  с лекарства, след доста кратък период. Това може да е резултат от увеличаване на силата на спонтанното лечение, като увеличаване на имунния отговор например. Проф. Ширахата споделя, че както електролитно намалената материя, активираната водата съдържа активен водород, и високата му концентрация води до лечебната и сила..

Защо активния водород въздейства върху болести?

Активния водород реагира с активния кислород, който се счита за причина за много болести, за да направи вода. За разлика от активния водород, активният кислород, наричан понякога отровен кислород /пикочна киселина –бел. авт./, е силен оксидант и се смята за причинител на много болести, защото разрушава клетките чрез окисляване.

Активния кислород се генерира когато клетките произвеждат енергия или когато ние се намираме под стрес. Активния кислород *2 е нестабилен, защото има една молекула електрон повече от молекулярния кислород (О2) и има склонност да изстрелва този електрон към нормалната клетка и така да причини нейната смърт. Според проф. Ширахата, ако концентрацията на активен водород в тялото е висока, той реагира с активния кислород като се превръща във вода, която вече не е отровна, а се изхвърля от тялото /това обяснява появата на жажда при употреба на „жива” вода –бел. авт/ .

 

Живата вода (католит, алкална вода) е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект – смекчаване и пречистване на водата.

Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо премахва различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си.

Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посети, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.

Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите.

При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва.

Много ефективно и бързо премахва обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието и. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици.

Свойствата на анолита и католита са съвършено различни. При смесването на анолит и католит се получава отново неутрална вода, макар и вече без утайки. Затова, когато за лечебни цели се налага използуването на двата типа вода, между тяхното приемане следва да има поне едночасова разлика. Често задаван въпрос е в какво се заключава лечебното въздействие на активираната вода?

Активираната вода по своите електролитни параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.). Затова тя се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма. Особено важен е фактът, че това е естествен продукт, спомагащ за активизация на вътрешните сили на организма.

Не е целесъобразно активираната вода да се съхранява в хладилника. Изследванията показват, че при охлаждане времето за съхранение не се увеличава. При кипване активираната вода губи свойствата си много бързо, поради което се препоръчва да не се приготвя вода в запас. По-добре винаги да се използва свежо приготвена вода, а остатъкът да се използва за поливане на цветята, пране и т.н..

 

Какво количество жива вода може да се пие? – Д-р Нешев споделя: „… Върху себе си проведох следния опит: измерих пулс, температура, кръвно налягане и pH. Изпих на един път литър жива вода и през половин час, в продължение на пет часа проверявах горните стойности. Изменени имаше само в  pH.” и допълва „…от 1994г. до сега аз пия само жива вида.” При увеличаване употребата на жива вода оздравителния ефект настъпва по-бързо, като не настъпват никакви физиологически отклонения, освен по-честото уриниране.

Аритметично доказване повишаването на pH на кръвта след пиене на жива вода.

Прието е да се счита , че в човешкия организъм количеството на кръвта е 5000мл. При повишена киселинност, когато pH-то на кръвта е примерно 6000 и  в един мили литър кръв трябва да има 6000 хидроксилни аннийони, то цялото количество кръв 5000 мл. умножено по 6000 ще покаже, че в цялата кръв има 30 000 000 хидроксилни аннийони.

При изпиване на 200мл. жива вода /алкално активирана/ с pH10 000, то в организма сме вкарали 2 000 000 алкално хидроксилни аннийони.

ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПИЕМ АЛКАЛНА ВОДА ?

Чудим се все по-често защо млади хора и деца боледуват от болести, присъщи за възрастни. Замърсена околна среда, вредни хранителни навици, стресови ситуации, паразити, вируси и бактерии, живеещи в организма – всички тези фактори влошават човешкия метаболизъм.

Целта на храната е да осигури енергия за развитието и растежа на организма. Разликата между добра и лоша храна се измерва в количеството вредно съдържание за организма, размера и вида на отпадъците. Колкото по-високо е качеството на храната, по-малък е размерът на киселинните отпадъци, които се образуват и по-голямо количеството на  минерални, алкални продукти, които неутрализират киселините.

Когато избирате хранителни продукти, никога не забравяйте, че алкалните елементи пречистват организма, а киселинните му вредят. Една от гаранциите за здраве е балансът между киселини и основи.Така наречения, алкално киселинен баланс.

За съжаление в модерната храна преобладават киселинните елементи. Това са месо и неговите субпродукти, продукти от бяла брашно, кафе, алкохол, индустриални натурални сокове, риба и морски продукти, хляб, бонбони, яйца, газирани напитки и много други. Списъкът с алкални продукти за съжаление е много по-кратък: пресни плодове, зеленчуци, салати, картофи, не газирана минерална вода… Ясно е, че е трудна задача поддържането на баланса само чрез храната.

Организмът се опитва да премахне киселинните отпадъци, които са образувани по време на метаболизма, чрез урината, потта и въглеродния двуокис. За този процес са необходими големи количества алкални елементи, като най-важните от тях са калий, натрий, калций и магнезий, които набавяме чрез храната и течностите, които консумираме.

Но дори и да ги добавяме от храната или от различни хранителни добавки. Те се поглъщат от Паразитите!!!Получава се следният парадокс. Пълен стомах, гладен, изтощен и високо киселинен организъм!

За съжаление, много често организмът на човек, дори и в ранна възраст, не успява сам да премахне всички формирани киселинни и отпадъци в следствие на жизнения процес на паразитите и храната.

Резултатът е, че всичко, което не се премахне се натрупва на различни места в тялото и организмът става все по-киселинен. На местата, където организмът складира киселинните отпадъци се влошава кръвообръщението и потокът кръв към жизненоважни органи е недостатъчен. И това е причината за много болести.

Акумулираните киселинни отпадъци намаляват алкалността на кръвта. Алкалността на кръвта се определя от индекса на рН и неговите диапазони са много тесни: от 7,3 да 7,45. Дори леко отклонение на тези стойности би причинило тежки здравословни проблеми, и когато киселинността, достигне до pH = 6,95 това предизвиква смърт.

Следователно организмът се опитва да преобразува тези течни отпадъци в твърди и ги натрупва на различни места, предимно в слоя от мазнини, като по този начин намалява техния киселинен ефект. Следователно натрупването на мазнини, наднорменото тегло често е последица от натрупване на киселинни отпадъци, които организмът не е успял да изхвърли.

Твърдите киселинни отпадъци, това са – холестерол, мастни киселини, уринна киселина и нейните соли, камъни в бъбреците, сулфати и фосфати. Съхранението на тези отпадъци ускорява процеса на стареене. Ключът към доброто здраве и дълголетие, е в способността на организма да неутрализира и премахне тези отпадъци.

Ако организма не получи необходимото количество алкални елементи, и по-специално калций, той го взима от костите, като по този начин  се опитва да неутрализира киселинните отпадъци. Така започва остеопатията.

При съхранение на уринна киселина, в ставите започва да се развива артрит и подагра.

Ако оргънизмът започне да съхранавя киселините в панкреаса, липсата на калциеви йони за неутрализирането им провокира намаляване на нивото на инсулина, което може да предизвика диабет.

Има много лекарства, които регулират киселинността на стомаха. Много често, обаче, причината е в киселинността на целия организъм, а не само на стомаха. Един от най-големите проблеми е че киселините сгъстяват кръвта и запушват тръбите, което предизвиква високо кръвно налягане.

Киселинните отпадъци се складират във вените. Те могат да възпрепятстват потока на кръв към мозъка. Организмът се опитва да ги прилепи към стените на артериите и по този начин се ограничава потока кръв към сърцето.  Това предизвиква смущения в разпространението на кръв и става причина за много сърдечни болести.

Когато се увеличи физическото натоварване или попаднем в стресова ситуация, кръвното налягане може да се увеличи силно и да раздвижи плаващите, отпадъчни частици, които могат да запушат вените, предоставящи на мозъка кръв. Възниква реална опасност от инфаркт. С помощта на алкалната вода (жива вода), тези отпадъчни частици се разграждат по натурален път и организмът ги изхвърля чрез бъбреците.

Разгражйдайки и изхвърляйки киселините отпъдъци от  организма. От там изчезват и проблемите с ставите, подуване, подагра, разширени вени, запушване на артерии, киселини в стомаха, гастрит, проблеми с кръвното и много други. 

Основата неутрализира киселината.

Предположението, че основата неутрализира киселината не поражда никакво съмнение. Ето един прост пример: Когато пипаме месо ръцете ни се омазняват и стават лепкави. Ако ги измием само с вода няма да успеем да премахнем мазнините, които имат кисел произход. Когато използваме сапун, който е алкален продукт, ръцета стават чисти. Свикнали сме да се грижим за тялото си отвън, но не обръщаме внимани на мърсотията, която се съдържа в органите ни.

Много хора страдат от болки на различни места в организма. Често причината за тези болки е натрупването на киселинни отпадъци. Всеки организъм съхранява киселинните отпадъци по различен начин. Симптомите на болестта ни показват къде се съхраняват отпадъците. Важно е да знаем, че всички храни, по-здравословни или по-лоши, по-скъпи или по-евтини, образуват киселинни отпадъци и тяхното акумулиране е главната причина за различни дегенеративни болести при възрастните хора.

 

Следователно не е изненадващо, че с намаляване на киселинни отпадъци натрупани в организма, стимулираме доброто здраве.

Алкалната вода е много добро решение и ефективно успява да пребори този проблем.

 

Тъй като повърхностното напрежение на алкалната вода е значително по-малко, нейните молекули формират групи по 5-6. В обикновената вода групите са по 10-13 молекули. По този начин, алкалната вода навлиза в тъканите много по-лесно и ефективно, разтваря най-трудно достижимите токсини, изчиства организма.

Тя е физически начин, който подпомага неутрализирането на токсини и киселини, хидратира организма и поддържа алкална кръвта. Експертът по детоксикация и автор на книгата “Tao на Дето” Даниел Рийд твърди, че алкалната вода действа като детоксикатор и неутрализира ежедневното ни замърсяване с токсини..

Много е важно, че потенциалът за намаляване на окисляването, (ORP) на алкалната вода, който характеризира енергията на електроните, е близо до потенциала на телесните течности. ORP на организма е редуциращ и варира от + 100 до – 200 mV. И в същото време, ORPна водата, която пием варира от + 200 до + 300 mV. Активността на електроните в телесните течности е много по-висока от тези във водата, която пием.

Ако приемаме вода, чийто ORP се доближава до ORP на телесните течности (както е в случая на алкалната вода), тогава жизненоважната енергия на организма не се използва за корекция на енергията на електроните. Това означава, че тази вода незабавно се приравнява и включва в жизненоважната дейност на организма.

Алкални вода е физически антиоксидант. Както е известно, свободна радикали са части от молекули, които разполагат с един електрон (пероксиди, кислородни молекули без един електрон). Те са образуват в организма, когато има окисителни реакции. Количеството свободни радикали се формира по време на жизненоважните функции на организма. Тяхната цел е защитата на организма от бактерии и вируси и унищожаването на клетки с деформации.

Ако има излишък от свободни радикали те много активно и агресивно атакуват съседни молекули, с цел да възстановят липсващите електрони. По този начин, свободните радикали стимулират неконтролируеми химични реакции, могат да деформират или дори да убият клетки, и създават благоприятна среда за развитието на ракови заболявания, хронични възпаления и други болести.

Алкалната вода играе важна роля в разграждането на храните. Известно е, че с напредването на възрастта киселинността на организма нараства. Един от вторичните негативни ефекти от това е увреждането на стомаха и неспособността му да отделя солна киселина, необходима за пълното разграждане на храната. Санг Уангобяснява, че консумацията на алкална вода стимулира намаляването на стомашната киселинност, т.е. стойността на рН индексът се увеличава.

Когато се възстанови стойността на рН индекса и достигне до 4,5 стомашните стени започват да произвеждат солна киселина, и се възстановява  необходимата стомашна киселинност. Това предизвиква като контрареакция произвоството на солен хидро-карбонат , който подкрепя кръвните алкални резерви влизайки в кръвообращението. По този начин алкалната вода стимулира киселините секреции на стомаха и в същото време увеличава размера на алкалните буфери, които са особено важни за намаляването на киселинност на организма.

Високите здравни индекси в  Япония и Южна Корея изненадват света през последните 30 години. От голямо значение са съвременните технологии за подобряването на качеството на водите, но е интересен фактът че едно от всеки пет семейства в Япония пие алкална вода ежедневно. И всяка година потребителите на алкална вода се увеличават с един милион. Много болници в Япония и Южна Корея използват алкалната и киселата вода вместо скъпи лекарства и антибиотици.

Най-важното нещо в тази здравна революция , е фактът, че задвижващата сила не е фармацевтична компания или медицинска институция, а хората. Хората, които сами избират как да се грижат за здравето си.

„Никой не оздравява само с приказки за здравето. Здравето е факт, когато правим нещо за него”.(Иън Блеър Хамилтън)

За максимално и ефективно прочистване на организма от паразити, вируси, бактерии и токсини! Враг номер едно на човека и Причинител на болести от А до Я !!! Е желателно и препоръчително;

Активатора за жива и мъртва вода, да се комбинира с Биорезонансен апарат Zapper S-5 AUTOMATIC.

Това е гаранция за пълно и комплексно изчистване и  възстановяване на алкално киселинният баланс в организма!

 

С Активатора за Жива Вода на БИОКУЛТУРА AV-4000 ще можете да приготвите за 25-30 минути 1l. /алкална /жива/ вода с pH 8-10 и 0,5 l. кисела /мъртва/ вода с pH 3-5, които се използват за профилактика и въздействие на много болести.

В пакета се включва:

1. Тапа с електроди /един титаниев и един от хирургическа неръждаема стомана, марка 304/ – 1 бр.

2. Адаптор – 1 бр.

3. Глинен съд от каолин, екологично чист, в който се формира киселата вода 0.500 – 0.600 l. – 1 бр.

4. Полипропиленова кана /РР 04/с вместимост 2l.—1 бр.

5. Инструкции за ползване—1 бр.

6.Книжка с подробно описание, за въздействието и приложението, с жива (алкална) и мъртва (кисела) вода на редица заболявания.

7.Гаранционен срок 24 месеца

Активатор за жива (алкална - водородна) и мъртва вода с титаниев електрод

Помощ, профилактика и въздействие при:

Гастрит, колит, язва, подуване, газове

Разширени вени, хемороиди

Проблеми с ставите, подагра

Проблеми с кръвно налагяне и др.

 

Действие и ползи на Живата (католит, алкална - водородна вода):

 

Намалява холестерола

Стопява излишните килограми

Изчиства от натрупаните токсини и шлаки

Повишава и регулира кръвното налягане

Нормализира алкално- киселинният баланс в организма

Повишава pH на кръвта и целият организъм

Придава бодрост и енергия

Натурален антиоксидант и имуностимулатор.

 

Действие и ползи на Мъртвата вода (анолит, киселинна вода):

 

Бактерицидно и дезинфекциращо действие.

Забавя биологичните процеси в организма

Понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня

Намалява болките в ставите

При редовно изплакване на устната кухина, след ядене,  разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина.

Премахва лошия дъх и мирис

Много ефективно и бързо отстранява обикновената хрема, болки в гърлото, простудни заболявания, повишена температура, прекратява диарията.

 

Технически характеристики:

До 10.5  Ph  алкална вода

До  600 ppm/ppb (концентрация на водород H2  в водата)

До - 500 Orp/mV   (окислително - редукционен потенцииал)

До 3.5 Ph  (киселина - мъртва вода)

 

*За най добър и лечебен ефект, консумирайте обогатената с водородни йони вода- жива алкална вода, след преключване на работния процес на активатора! 

 

* Резултатите, които могат да бъдат постигнати с Активатора  са строго индивидуални и зависят от усилията на всеки човек. Приемайте повече алкални храни (плодове, зеленчуци, салати, смути).Намалете приема на киселини храни (тесто, глутен, мая, захар).

 

*Продуктът не е лекарствено средство!

 

 

*Препоръчваме да се комбинира с биорезонансен апарат Запер S5 Automatic

 

В наличност: Да 

  • Код на продукта: ACTIV-77
  • Наличност: В наличност
  • 99.00лв.